Friday, October 14, 2011

Japanese matcha latte for cold days











I enjoyed matcha latte and japanese Hiyoko cake.

Matcha latte recipe


For 1 serving:


  • 1.5 tsp. matcha
  • 3 tsp. hot water
  • 1 cup heated or steamed milk
  • 1 pinch of cane sugar

In a tea cup, put the matcha powder and the hot water (about 80℃). Mix it all till it becomes a smooth paste.
Add heated or steamed milk in the cup, put sugar on the top.



Je me suis fait un matcha latte avec un Hiyoko, un gâteau japonais.

Recette du matcha latte

Pour une tasse:
  • 1.5 cuiller à café de matcha (poudre de thé vert)
  • 3 cc d'eau chaude
  • 1 verre de lait chaud
  • 1 pincee de sucre de canne

Dans une tasse, mettre le matcha et l'eau chaude (a environ 80℃). Mélanger jusqu'à obtenir une pâte fluide.
Ajouter le lait chaud et saupoudrer de sucre.



By Mrs E

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